2022. aug. 10., szerda
skolka_hu

A somorjai Kiskakas Bölcsőde és Óvoda

2020.6.17. 12:29
vasarnap.com

A Somorjai Református Egyházközség lelkészének, György Andrásnak a vezetésével igazán szép, tartalmas, ám cseppet sem kis projektbe kezdett. Közösen megálmodtak egy bölcsődét és óvodát, tavaly augusztusban letették az alapkövet, egy év múlva pedig az álomból valóság lett. Olyannyira, hogy szeptemberben már gyerekek is benépesíthetik az elkészült, tágas termeket. A tervekről és a jövőről Baráth Benjáminnal, az építésért és szervezésért felelős gondnokkal beszélgettünk.

A hírt a következő internetes portál közölte: vasarnap.com

Ahogy körbevezetett bennünket az épületben, már most látni, hogy a gyerekek itt jól fogják érezni magukat. Az udvaron külön játszótér a kicsiknek és a nagyobbaknak, a falakon színes tapéta, a terek nemcsak világosak, hanem hatalmasak is. Itt aztán bőven elfér mindenki: az óvoda három és a bölcsődések két csoportja is. A modern, első osztályú berendezés nemcsak az egészségre ártalmatlan, hanem a munkát is meggyorsítja, megkönnyíti. Mind a konyhában, mind takarításkor. Csak ámulunk-bámulunk, hogy milyen korszerű megoldásokat alkalmaznak a kivitelezésben. A lenyűgöző terveket egyébként a somorjai Hanusz Dániel és Bagala Péter építészmérnökök készítették. Az épület alapterülete 1000, udvaráé, parkolójáé és játszóteréé pedig kb. 2500 m².

Az eredeti tervek szerint a templomunk udvarában épült volna fel a bölcsőde meg az óvoda, de a kötelező régészeti kutatás során találtak ott egy nyolcszáz éves csontvázat, így változtatni kellett a terveken, az épületet más ingatlanra kellett elhelyezni. A város felajánlásával az egyházközség az alapiskola telkéből megvásárolhatta az intézmény számára szükséges területet. Szerencsére sikerült mindenkivel megállapodni, így hozzá is láttunk a munkához. A beruházás a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulhatott meg.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2022 Somorjai