2024. jún. 21., péntek
A somorjai Ambrózia idősotthont is elérte a koronavírus-járvány

A somorjai Ambrózia idősotthont is elérte a koronavírus-járvány

2021.1.13. 07:48
ma7.sk

Somorja város hivatalos oldalán közzétett információk szerint a helyi Ambrózia idősotthonban 36 gondozottból 27-nek lett pozitív a PCR-tesztje. Mindemellett a 12 fős személyzetből 10-nél mutatták ki a vírus jelenlétét, ezért a dunaszerdahelyi Járási Közegészségügyi Hivatal 2021. január 11-i hatállyal hivatalosan lezárta a létesítményt.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Orosz Csaba, Somorja város polgármestere portálunknak azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy az idősotthonra a legszigorúbb szabályok vonatkoztak már márciustól is, amikor kitört a koronavírus-járvány.

Mint ahogy az más idősek otthonára is jellemző volt, a családtagok, illetve a gondozottak hozzátartozói csak az ablakon át vagy telefonon beszélhettek a bentlakókkal, a beküldött csomagokat pedig minden esetben fertőtlenítették a dolgozók. A múlt hét elején sikerült kiszűrniük az első két fertőzöttet, minekutána azonnal külön épületbe helyezték el az érintetteket, s az ellátásukról is külön személyzet gondoskodott – erre a célra külön karanténszobákat alakítottak ki.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai