2024. már. 3., vasárnap
divadlo_hu

A Montmartre-i ibolya Somorján

2018.11.25. 14:48
felvidek.ma

Mindig örül a krónikás lelke, amikor a Somorjai Városi Művelődési Központ színházterme megtelik egy kulturális eseményre. Így volt ez november 21-én, szerdán este is, amikor Kálmán Imre Montmartre-i ibolya című operettje volt műsoron a kassai Thália Színház előadásában.

Francia könnyedséggel megírt történet három nyomorgó bohémról, akik azonban habozás nélkül lemondanak lottónyereményükről, hogy kiváltsák a kis árvalányt a leánykereskedő karmából. A nemeslelkűségnek természetesen meglesz a jutalma, ahogy az már az operettekben lenni szokott, és a kis Violetta lesz a három élhetetlen művész őrangyala, aki egyenesbe hozza az életüket. Mindez pedig Kálmán Imre fülbemászó dallamaival. A siker receptje, mondhatnánk. Mert a somorjai közönség mindig hálás, ha minőségi színházat láthat városában. Most is percekig állva tapsolt, így köszönte meg a színészeknek az élményt.

Drégner Lilla gyönyörű hangja a kis árvalány, Violetta szerepében újfent elvarázsolt mindenkit. Habodász István Henry Lőry bőrébe bújva hiteles alakítást nyújtott. Lax Judit a csapodár szerető megszemélyesítője – aki megelégelte a nyomorgást, és hagyja, hogy a pompa elcsábítsa – meggyőzően alakította Ninont.

És most elnézést kérek azoktól, akiket külön nem emeltem ki, természetesen az ő játékuk is gazdagította ezt az estét. Mert hiszem, hogy ezen az estén elégedetten távozott a közönség az előadás után, és ők bizonyára legközelebb is eljönnek majd

 

Copyright © 2024 Somorjai