2024. júl. 24., szerda
ersek

A Metrans tett egy szívességet az ingázóknak - Új vonatjárat indult Dunaszerdahely és Pozsony között

2018.10.2. 19:01
parameter.sk
A dunaszerdahelyi Metrans logisztikai vállalat segítőkész hozzáállásának köszönhetően a RegioJet október 1-től egy új reggeli személyvonatot helyezett üzembe Dunaszerdahely és Pozsony között.

Az új járat (Os 4352) hétköznaponként 5:53-kor indul a dunaszerdahelyi vasútállomásról, a pozsonyi nagyállomásra pedig 7:02-re ér be. A RegioJet új járatának pontos menetrendje:

casy_hu

A Dunaszerdahely és Pozsony közti kapacitásbővítést a közlekedésügyi minisztérium "rendelte meg" a RegioJettől, de ahhoz, hogy az új járatot a reggeli csúcsidőben üzembe lehessen helyezni, a Metrans logisztikai vállalat előzékenységére is szükség volt.

„Nagyra becsülöm az együttműködést a Metrans társasággal, amely a reggeli csúcsban indította nemzetközi teherszállító gyorsvonatát. Ennek az uniós szabályok szerint előnye volt a regionális személyvonatokkal szemben. A Metrans azonban segítőkészen szabaddá tette ezt a pályaszakaszt, még ha nehezebb logisztikai helyzetbe került is. Szeretnék ezért köszönetet mondani neki. A régió lakosai így reggelente új vonaton utazhatnak, és egyúttal kényelmesen átszállhatnak a tömegközlekedési eszközökre is“

- nyilatkozta Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter.

Az új járat indulását úgy időzítették, hogy tehermentesítse a leginkább leterhelt, Dunaszerdahelyről 6:15-kor induló (Os 4008) személyvonatot, ugyanis annak bővítése nem volt lehetséges, a peronok hossza miatt további kocsikat már nem lehetett hozzákapcsolni.

"Az új járat elsősorban a diákok, és a napi szinten Pozsonyba ingázó munkavállalók számára lesz ideális. A menetrend sűrítésével azt akarjuk elérni, hogy további utasok válasszák a vonatot az autó helyett, egyúttal pedig arra is számítunk, hogy az új személyvonat tehermentesíteni fogja a jelenlegi járatokat"

- áll a RegioJet közleményében.

Az új reggeli járat beüzemelésével várhatóan jelentősen enyhül majd a RegioJet reggeli személyvonatain eddig tapasztalható túlzsúfoltság.

"A reggeli csúcsidőben immár 9 személyvonatot kínálunk utasainknak, délután pedig három járatunk indul óránként. A dunaszerdahelyi járatokon kívül továbbra is üzemeltetjük a komáromi, gyorsított regionális vonatot, illetve a Pozsony és Úszor (Kvetoslavov) közti megerősített járatainkat" - közölte a közlekedési vállalat.

 

 

Copyright © 2024 Somorjai