2021. júl. 28., szerda
A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

2019.7.24. 09:33
site_dev

Pénteken lépnek életbe azok az intézkedések, amelyek értelmében tilos behajtani a Kaufland bevásárlóközpont parkolója melletti körforgalomból a Kaszárnya (Kasárenská) utcába. Az intézkedést lakossági indítvány alapján vezették be.

A Somorjai Városi Hivatal közlekedésügyi, közrendészeti és közbiztonsági szakosztályának beszámolójából kiderül, hogy a Kaszárnya utca végéhez csatlakozó mezei út aszfaltburkolatot kapott, ezzel egy időben megnövekedett a forgalom, ami miatt megkezdődtek a problémák, és sok lakossági panasz érkezett a város vezetéséhez.

Az önkormányzat több intézkedést is bevezetett az érintett területen, a Lovagló (Jazdecká) utcában járda épült, az utcát pedig egyirányúsították. A helyzetet hosszú távon a tervezett nyugati elkerülő út megépítése és a Pozsonyi út–Szőlőskert utca (Vinohradská)–Park utca kereszteződésének átépítése orvosolná. A Pozsony felé való letérés egyszerűsítése mérsékelné a Kaszárnya utcán áthaladó forgalmat. A véleményezési folyamat a közeljövőben lezárul, aminek eredményeként kiderül, hogy a csomópontban körforgalom vagy intelligens közlekedési lámpákkal felszerelt útkereszteződés építése lesz-e a megoldás.

Copyright © 2021 Somorjai