2024. máj. 25., szombat
A közlekedési tárca új versenypályázatot írt ki a Pozsony – Komárom vonalra

A közlekedési tárca új versenypályázatot írt ki a Pozsony – Komárom vonalra

2020.7.21. 06:07
ujszo.com

A Szlovák Közlekedési és Építésügyi Minisztérium újabb versenypályázatot hirdetett a Pozsony – Komárom vasútvonalon való közlekedés biztosítására. A győztes céggel, amely a tervek szerint 2023. január 1-jén indítaná el a járatközlekedést a vonalon, tíz évre kötne szerződést az állam.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A pályázatot az Európai Bizottság szabályaival összhangban írták ki. Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedésügyi miniszter fair és átlátható versenyt ígért, melynek célja a minőségi tömegközlekedés biztosítása a legjobb áron. A versenypályázati eljárásban való részvételi kérelmeket 51 napon belül kell benyújtani.

Ivan Rudolf, a tárca szóvivője elmondta: az előző kiíráshoz képest módosították a versenypályázat feltételeit. Bővítették az elbírálási kritériumok körét, a konkrét ajánlatok benyújtására vonatkozó határidőt pedig 91 naposra növelték. A győztes pályázónak több időt fognak biztosítani a vonatközlekedés előkészítésére, valamint a járműpark modernizálására is. Ez utóbbira két éve lesz azután, hogy üzembe helyezte az új vonatokat.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai