2024. már. 1., péntek
A koronavírus-járvány felülírta az óvodai és iskolai beíratások időpontját

A koronavírus-járvány felülírta az óvodai és iskolai beíratások időpontját

2020.4.14. 12:14
Zsuzsanna Sill

Holnapi nappal április 15-től kezdődnek az alapiskolai beíratások, ebben az évben  a koronavírus – járványra való tekintettel a beíratások is másként zajlanak majd. A gyerekek jelenléte nélkül, legtöbb iskolában online formában, az információk az iskolák és az óvodák honlapján találhatók.

Alapiskolák
Az alapiskolákba a beíratás 2020. április 15-e és 18-a között zajlik, a gyermeknek itt sem kell megjelennie. Idén azok a gyerekek válnak iskolakötelessé, akik 2020. augusztus 31-ig betöltik 6. életévüket, illetve akik tavaly halasztást kaptak. A beíratásokat az egyes iskolák szervezik, amelyek honlapjaikon részletesebb információt tesznek közzé.

Művészeti alapiskola
Az oktatási miniszter döntése értelmében a felvételi vizsgákat a rendkívüli iskolaszünet befejeztét követő három naptári hét folyamán tartják.

Óvodák
A beiratkozás időpontja: 2020. május 11-től május 15-ig.  Az óvodai beiratkozáson a gyermeknek nem kell megjelennie, s a kérelemhez nem szükséges csatolni orvosi igazolást sem. Ha a felvételi határozat kiadásának napjáig a szülők nem nyújtják be az igazolást a gyermek egészségi állapotáról, akkor csak ún. adaptációs időszakra veszi fel az óvoda.
Az óvodai beíratásról a későbbiekben további részleteket közlünk a város hivatalos honlapján.

Copyright © 2024 Somorjai