2024. ápr. 17., szerda
mesaros

„A gyerekek egyelőre fegyelmezettek, rendesen hordják a szájmaszkot”

2020.9.7. 08:00
ujszo.com

Az idei tanévkezdés valószínűleg minden diák, szülő és tanár számára emlékezetes marad, hiszen a koronavírus-járvány miatt a gyerekek csakis szigorú óvintézkedések mellett ülhettek vissza az iskolapadba. Az első napok nehézségeiről Mészáros Pétert, a somorjai Corvin Mátyás Alapiskola igazgatóját kérdeztük.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Hogyan teltek az iskolakezdés utáni első napok? Örültek a diákok, hogy visszamehettek az iskolába?

A tanévnyitó óta eltelt három nap alatt én úgy vettem észre, hogy a diákok kifejezetten örülnek, hogy visszaülhettek az iskolapadba. Ugyanúgy a tanárok is örültek az iskolakezdésnek, hiszen a távoktatást legtöbben csak kényszermegoldásnak tekintették. Sokkal több kínlódással járt, mint a hagyományos oktatás, és sokkal kevésbé volt hatékony, tehát úgy gondolom, hogy mindenki örül, hogy újra az iskola épületében lehet. Ami számunkra különösen nagy nehézséget okozott, az a tanulócsoportok elkülönítése volt. Az iskolánk kifejezetten nagy, már 520 diákunk van. Júniusban ugyan egyszer már meg kellett szervezni az újranyitást, akkor viszont csak az első öt évfolyam tért vissza, most pedig, ugye, mindenki. Különösen az ebédeltetés megoldása jelentett kihívást.

Nem érződik valamiféle feszültség a diákokon a koronavírus miatt?

Én személy szerint nem vettem észre a diákokon, hogy különösebben feszengenének, bár azért azt is el kell ismerni, hogy óvintézkedések rányomják a bélyegüket az oktatásra. Elsősorban a szájmaszkok viselésére gondolok, ez okozza a legnagyobb gondot, és nem is feltétlenül a gyerekeknek, hanem inkább a szülőknek. Nálunk egyelőre két olyan szülő akadt, akik jelezték, az ő világnézetükkel nem összeegyeztethető, hogy a gyerekük maszkban üljön az iskolában.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai