2024. júl. 22., hétfő
dac

A DAC és a Somorja is győzelemmel hangolt a bajnoki rajtra

2019.7.15. 06:53
szurkolo.sk
A Cracovia Krakkó elleni két Európa-liga összecsapás között újabb barátságos mérkőzést játszott a DAC. A sárg-kékek győzelemmel hangoltak a jövő heti bajnoki rajtra.

A csütörtöki Cracovia Krakkó elleni 1-1-es döntetlen után ismét pályára lépett Peter Hyballa együttese. A dunaszerdahelyi együttes a harmadosztályban érdekelt a Dénesdtorcsmisérd csapata ellen lépett pályára a MOL Akadémián. A német szakember főként azoknak a játékosoknak adott lehetőség, akik a csütörtöki összecsapáson kevés lehetőséget kaptak, vagy egyáltalán nem léptek pályára.

dac1

A 17. percben az új szerzemény Ramirez lövését még hárítani tudta a kapus, a kipattanó labdát azonban Nagy a hálóba juttatta, megszerezve a sárga-kékek vezető találat. Az első játékrész hajrájában ismét Ramirez került helyzetbe, de próbálkozását a vendégek hálóőre bravúrral hárította. Fordulást követően a vendégek egészen a 77. percig jól tartották magukat, de a cseréknek köszönhetően kijött a két csapat között lévő osztálykülönbség. A 77. percben Simčak szabadrúgása után a csereként beálló Malý fejelt a kapuba, majd a szintén csereember Taiwo gurított a kapus mellett a hálóba a 79. percben. A találkozó végeredményét a szintén csereként pályára lépő Csóka Dániel állította be, aki közelről bombázott a kapuba.

FC DAC 1904 - Dénesdtorcsmisérd 4-0 (1-0)

MOL Football Akadémia, Dunaszerdahely

Góllövők: Nagy (17.), Malý (77.), Taiwo (79), Csóka (84.)

DAC: Száraz – Kun (60. Phillips), Beskorovainyi (73. Csóka), Oravec, Šimčák – Bednár (73. Malý), Nagy, Veselovský (60. Taiwo) – Bilenkyi, Ramirez, Švec. Vezetőedző: Peter Hyballa.

A dunaszerdahelyi DAC fiókcsapata, a Somorja is győzelemmel hangolt a jövő heti bajnoki rajtra. A másodostályban szereplő csallóközi együttes a KFC Komárom után szintén idegenben aratott kétgólos győzelmet a magyar másodosztályban szereplő Vasas otthonában. A Somorja végül 4-2-es győzelmet aratott, 2-1-es hátrányból fordítva. A csallóközi csapat góljait a duplázó Rymarenko, Horizral és Méry Tamás szerezték, míg a hazai csapattól Balajti Ádám duplázott. A somorjai csapatból Németh Tamást kiállították a 81. percben. A vendégek számára jövő héten rajtol az új bajnoki idény, ahol rögtön csallóközi rangadó vár a csapatra a KFC Komárom ellen.

FC Vasas – FC STK Somorja 2-4 (2-1)

Gólszerzők: Balajti (23., 31., büntetőből) ill. Horizral (28.), Rymarenko (57., 59.), Méry (66.)

Copyright © 2024 Somorjai