2024. ápr. 21., vasárnap
minister_hu

A D4-es autópálya egyik szakaszát felszedeti a miniszter

2020.4.24. 12:43
ma7.sk

Andrej Doležal közlekedési miniszter sajtótájékoztatón számolt be a D4-es autópálya építése körüli visszaélésekről, elsősorban arról a környezetvédelmi károkozásról, amely során az útalapba hulladékot, többek közt veszélyes anyagokat hordtak.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

A problematikus szakasz a D4-es autópálya 1,3 km-es szakasza az oroszvári úttól az osztrák határig.  A miniszter szerint

nem csak környezetvédelmi gondot okoz a fennálló helyzet, hanem megkérdőjelezi a megépített út minőségét,

mert ellentétben van az építkezési tervvel és az építkezési engedéllyel is.

Ökológiai auditot végeztek, és hatvan furatból végzett vizsgálat bizonyította, hogy hulladékot építettek be az útalapba, reméli ezért az illetékes szervek is lépni fognak.

Ez azt is mutatja, hogy az építkezések nem úgy folytak, mint egy normális államban. A károkat az építő konzorciumnak fel kell számolnia, ami számukra több milliós költséget fog jelenteni. A hulladékot a miniszter szerint ugyanis fel kell szedni az útalapból, nem elégszik meg az útalap utólagos tömörítésével, mert a hulladéknak semmi keresnivalója ott az építkezési terv szerint.

A  miniszter úgy véli, hogy ezt a módszert a hulladékok eltüntetésére más építkezéseknél is alkalmazták, ezért kezdeményezni fogja más útszakaszok ilyen felülvizsgálatát, többek között az egész D4/R7-es (Pozsony körüli és a csallóközi) autópálya szakaszain.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai