2024. ápr. 26., péntek
hranica

Magyar határzár: 30 kilométeres sávban szabad lesz a mozgás

2020.8.31. 12:53
ujszo.com

Magyarország ma éjfélkor lezárja a határait, de bizonyos esetekben továbbra is be lehet lépni az országba. Aki viszont nyaral, az a szállásadójától kérjen igazolást.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Magyarország bejelentette, a koronavírus-járvány miatt hétfő éjféltől lezárja a határait. Azonban az országból való kilépést a magyar hatóságok hétfő éjfélt követően sem akadályozzák.

A magyar hatóságok álláspontja, hogy akik a határmenti régióban laknak, továbbra is beléphetnek Magyarországra. Aki a szlovákiai oldalon a határtól legfeljebb 30 kilométeren belül lakik, az 24 órára átmehet, és a 30 kilométeres határsávon belül mozoghat Magyarországon. Információink szerint ehhez munkáltatói igazolás sem kell.

Hétfőn éjféltől a magyar hatóságok a Magyarországra való belépéskor a személyi igazolványt regisztrálják. Nyilvántartásba veszik, hol és mikor lépte át az adott személy a határt. Magyarországon belül a rendőrség ellenőrzi, hogy az érintett személyek a 30 kilométeres határsávon belül maradnak-e. Ha a rendőrök Magyarországon belül, például egy közúti ellenőrzés során, igazoltatnak egy érintettet, és kiderül, hogy az átlépte a 30 kilométeres sávot, akkor kiutasítják az országból.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai