2021. okt. 18., hétfő - Lukács
bytový podnik_hu

122 ezer eurót fizet vissza a somorjai lakáskezelő az ügyfeleinek

2020.9.30. 06:18
ujszo.com

Hibát talált az Árszabályozási Hivatal a somorjai lakáskezelő vállalat hőgazdálkodásának ellenőrzésekor, ezért a városi tulajdonú cégnek március végéig 122 ezer eurót kell visszafizetnie az ügyfeleinek.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Az Árszabályozási Hivatal márciustól júniusig tartott ellenőrzést a lakáskezelő vállalatnál. Kürthy Sándor, aki februártól a vállalat igazgatója, lapunknak elmondta, hogy egy 2015-ös ellenőrzés eredményeinek betartását, valamint a 2017-es, 2018-as és 2019-es évek hőgazdálkodását vizsgálta a hivatal. Az igazgatótól megtudtuk, hogy elszámolási hibák miatt kötelesek visszafizetni 122 ezer eurót az ügyfeleiknek.

„A cégünk évekkel korábban beruházott egy energia-visszanyerő rendszerbe, amely energiát nyer ki a kéményből távozó füstgázokból. Ezzel melegítjük az épületekből visszaérkező lehűtött vizet, ezáltal már néhány fokkal melegebb víz kerül a kazánokba, és nyerünk pár százaléknyi energiát. Egy 2016-os törvénymódosítás értelmében 2017-től az így visszanyert energia 50 százalékát vissza kell fizetni a hőfelhasználóknak. Tehát változott egy képlet az elszámolási rendben, de az energetikus munkatársunk ezt nem vette figyelembe, így még a régi képlet szerint számolt. Senkit sem akartunk becsapni, elszámolási hiba történtˮ – részletezte az ellenőrzés eredményét Kürthy Sándor.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2021 Somorjai