V stredu 21. marca postúpili tretiaci Súkromnej hotelovej akadémie SD Jednota so svojimi ročníkovými prácami z gastronómie do finále.
Na programe dňa boli obhajoby pred odbornou komisiou. Tvorili ju nielen učiteľky odborných predmetov, ale tretiakov si prišli vypočuť aj riaditeľka školy a triedna učiteľka.
Napriek tomu, že si témy nevyberali, ale losovali, do svojich prác sa snažili vložiť aj kus seba. Témy boli vskutku zaujímavé a zároveň nanajvýš aktuálne: „Obilniny sa vracajú na naše školy“, „Celiakia a laktózová intolerancia – choroby nášho storočia“, „Čo nepoznáš, nepredáš“ a ďalšie.
Súčasťou ich prezentácií boli aj zaujímavosti, ktoré síce vo svojej práci neuvádzali, ale originálnym spôsobom nimi spestrili a rozšírili samotnú obhajobu. Žiakom sa podarilo preniknúť do témy, objasniť súvislosti a vyjadriť svoje vlastné postrehy.
Okrem prezentácií si pripravili aj názorné ukážky jedál, nápojov, ale aj obilnín. Študenti tak tvorivým spôsobom skĺbili teóriu s praxou a demonštrovali svoj prehľad z oblasti gastronómie.
Obhajoby zvládli všetci. Niektorí dokonca znamenite. My len veríme, že si naši hoteláci aj v ďalších ročníkových prácach udržia doterajšiu úroveň a povestnú štafetu ponesú až do úspešných maturít.
Viac informácií o našej škole nájdete na našej webovej stránke: www.hasossamorin.edu.sk.