STK: Egygólos vereség, két súlyos sérült Győrött

STK: Egygólos vereség, két súlyos sérült Győrött

Kemény, időnként kimondottan durva felkészülési mérkőzésen minimális különbséggel alulmaradt csapatunk a vendéglátó, NB II-es WKW ETO Győrrrel szemben. A tárgyilagos nézők szerint a hazai gárda többnyire  mezőnyfölényben játszott ugyan, de nagyobb gölhelyzeteik a somorjaiknak voltak, akik azonban csak egyet értékesítettek közülük. Ráadásul mindkét gólt úgy kaptuk, hogy a kapusunkról kipattanó labdát lőtték a hálónkba.

Olvasd tovább »

Salve vini! – a Bartal családi pincészetben

Salve vini! – a Bartal családi pincészetben

Péntek délután immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Vince-napi újbor szentelést a somorja-gancsházai Bartal családi pincészet új nagytermében. A hangulatos borünnepen  több mint 200 vendég, köztük neves szlovákiai és magyarországi borszakértő, továbbá csallóközi és mátyusföldi borász és más meghívott borbarát vett részt.

Olvasd tovább »

Gimis siker

Gimis siker

A somorjai Madách Imre Gimnáziumban  minden tekintetben a színvonalas okatatás zajlik, sok eredmény  siker támasztja ezt alá. Az idegen nyelv oktatás is a prioritások közé tartozik.  A német olimpián elért siker is ezt bizonyitja

Olvasd tovább »

A könyv örök

A könyv örök

„A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. – állítja Kosztolányi Dezső. Kiegészítve hozzátenném, hogy a könyv születésénél fontos szerepe van a könyvkötőnek is.

Olvasd tovább »

Megalakulásának hetvenedik évfordulóját ünnepelte a Csemadok Sárosfai Alapszervezete

Megalakulásának hetvenedik évfordulóját ünnepelte a Csemadok Sárosfai Alapszervezete

Az 1950. január 15-én megalakult helyi szervezet ma 232 taggal működik a felső-csallóközi faluban, ahol a lakosság száma nem éri el az ezer főt. A helyi Csemadok alapszervezet megalakulásának 70. évfordulóját rendezvénysorozattal ünnepelték meg Sárosfán.

A megalakulás évfordulójának a napján Szörényi Levente és a Miskolci Illés Emlékzenekar látogatott el Sárosfára. A zenés beszélgetőesten megtelt a kultúrház, ahogyan a január 18-i ünnepi évzáró gyűlésen és az azt követő gálaműsoron is.

Az évzáró gyűlés bevezetőjeként Szalay Katalin szavalta el saját versét, majd a helyi óvodások és iskolások műsora következett. A kultúrműsor első részét az Abonyi Citerazenekar fellépése zárta. Az ünnepi évzáró taggyűlésen a szervezet elnöke, Földváry Terézia számolt be a 2019-es év tevékenységéről. Elmondta, hogy nagyon gazdag évet zárhat a sárosfai Csemadok, hiszen 19 sikeres rendezvény van mögöttük. Kiemelte a Cimbora Népdalkört, amely a Csemadok égisze alatt működik. A férfikar 2019-ben a Bíborpiros Szép Rózsa országos népzenei vetélkedőn aranysávos minősítést szerzett. Az elnök megköszöntette mindenkinek a munkát, majd ismertette a további terveiket.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Olvasd tovább »