Algoritmus mondja meg, hol van jó helyen az orvos

Algoritmus mondja meg, hol van jó helyen az orvos

Algoritmus mondja meg, hol van jó helyen az orvos–ingyenes „egészségügyi Tinder” újra rajzolja az egészségügyi munkaerő piacot. Forr az egészségügy, recseg-ropog az ágazat a korona vírus pandémia idején. Naponta olvasunk cikkeket, nyilatkozatokat az orvosok és egészségügyi dolgozók bérezéséről, munkakörülményeik és karrier kilátásaik kapcsán. Ráadásul a téma még forróbb az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény óta: egyre több orvos és ápoló kerül választás elé, hogy a magán vagy az állami rendszerben folytassa-e munkáját. Ezen a téren hozhatja meg az áttörést az a 100 százalékban hazai fejlesztésű egészségügyi állásportál, amelyik annyira bízik a sikerében, hogy csak sikerdíjért dolgozik.

Olvasd tovább »

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be – “a magyar nép zivataros századaiból” vett példákra épített költeményét – a Himnuszt.

Olvasd tovább »

Mit tenni, ha vírusos időszak van…avagy ne sajnálkozz, tegyél magadért!

Mit tenni, ha vírusos időszak van…avagy ne sajnálkozz, tegyél magadért!

A tavalyi évben is nehéz hónapokat éltünk át, ismeretlen feltételekkel kellett megbirkóznunk úgy a munkahelyünkön, mint otthonainkban is.

Beszélgetőtársam Veronika is egyedülálló kétgyermekes anyukaként a tipikus önsajnáló utat választotta és … vagy mégsem? Mi is történt valójában?

Régóta rejtegetett álmom volt, hogy a szépségápolás területén, ezen belül a makeup-készítés világában próbálhassam ki magam. Kétgyermekes anyukaként, teljes munkaidő mellett ez eddig nem tűnt megvalosítható kívánságnak. Azonban ahogy beütött a vírusos helyzet, egyre jobban érlelődött bennem az elhatározás, hogy mikor, ha nem most vágjak bele egy tanfolyamba. Logikus? Nem biztos, de óriási kihívásnak vettem.

Olvasd tovább »