2021. szep. 25., szombat - Eufrozina,Kende

Pomlé Fesztivál negyedszer

2013.8.9. 16:56
site_dev

A somorjaiaknak, de talán a környékbelieknek sem kell bemutatni az idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Pomlé Fesztivált.

A minden évben nagy közönséget vonzó, a régióban egyedi műsorpolitikát követő fesztivál, idén is színes és értékes programmal várja a városi parkba látogatókat.

A somorjai Pomlé városi park önmagában egy különleges hely. A város szélén található parkerdőnek varázslatos hangulata van – egy zöld sziget, ahova pihenni, feltöltődni járnak a somorjaiak. Ennél jobb helyszínt egy fesztiválhoz elképzelni sem lehet.

Tehát van egy nagyszerű, minden igényt kielégítő, infrastrukturálisan is felszerelt helyszín, mi kell még? A további szükséges „hozzávalókat” minden fesztiválszervező ismeri: kell egy csapat (ahogy Minarik Ede mondta volt), kell egy támogatói háttér (és nem csupán anyagi) és ha ez mind megvan, azok, akikért a több hónapos szervezői munka folyik, vagyis a közönség, örömmel tölti el ezt a másfél napot a fesztivál helyszínén.

Nem szabad azonban megfeledkezni a célról sem. A szervezők minden évben felteszik maguknak ezt a kérdést: Miért csináljuk a fesztivált? Nem a bevétel reményében, hiszen a belépőjegyekből befolyó összeg a fesztivál költségvetésének csupán 8%-át fedi (belépőjegy csak szombaton és csak felnőtteknek 2€).

Nem is személyes ambíciók hatják a csapatot, hiszen tulajdonképpen névtelenek maradnak, tudjuk, az a jó fesztivál, ahol a szervezők észrevétlen mozgatják a fesztivál szálait. Sok fesztivállal ellentétben itt az sem cél, hogy ne szakadjon meg egy kiépített hagyomány.

Tehát akkor mi a Pomlé Fesztivál célja? Nagyon egyszerű: összehozni az embereket, igényes és színvonalas szórakozásra vágyó közösséget építeni. A fesztivál szervezői közel szeretnék hozni a város és a régió lakosaihoz a Csallóköz hagyományos íz-, borkultúráját és népművésztét.

Olyan másfélnapos rendezvényt nyújtanak a város és környék lakói számára, ahol értékesen tölthetik el idejüket, jól érezhetik magukat. Az igényes, minden korosztály igényeit kielégítő programösszeállítás, magas színvonalú előadók és szereplők, a neves borászok, a Csallóköz ízeit felsorakoztató látványkonyha mind-mind hozzájárulnak, hogy az emberek jól érezzék magukat, élményekkel gazdagon térjenek haza.

Mit kínál a fesztivál idén:

2013. augusztus 30.

17.00  Borkóstoló hazai és külföldi borászok részvételével

Mayer Pince, Villány - HU

Bott Pince, Tokaj-Hegyalja - HU

Keller György, Villány - HU

Sanvin, Ekecs – Sk

Kasnyik Családi Borászat, Kürt - Sk

Mátyás Pince, Kisújfalu - Sk

Bartal Családi Borászat, Somorja - Sk

Strekov 1075, s.r.o, Kürt - Sk

Víno-Masaryk, s.r.o., Szakolca - Sk

HR Winery, Köbölkút - SK

Buzássy pincészet, Balatonlelle - HU

Vinařství Mikulica, Velké Pavlovice - CZ

Rodinné  vinárstvo Víno Nový Život, s.r.o., Tonkháza - SK

Hangyál Balázs, Panonhalma - HU

Kökény és Fia családi borászat, Cegléd - HU

Bott Frigyes, Komárom, Újfalu - SK

Takler pince, Szekszárd - HU

Közreműködik Cseh Tamás és zenekara

20.00 -   A Hot Jazz Band zenekar koncertje a nagyszínpadon

2013. augusztus 31.

Csodarét

10.00 – 17.00 Kézműves foglalkozások (gyöngyfűzés, szövés, agyagozás, kosárfonás, rongybaba, nemezelés, apró tárgyak készítése természetes anyagokból stb. – több mint 15 kézműves várja a gyermekeket), játékok, vetélkedők kicsiknek

14.00 Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia műsora

Ízek utcája

10.00 – 22.00  Tájjellegű hagyományos ételek kóstolója

Borutca

12.00 – 22.00  Borkóstoló hazai és külföldi borászok részvételével

Közreműködik Cseh Tamás és zenekara

Nagyszínpad

15.00 Stražanovo bábkové divadlo: Gasparko és a sárkány – bábelőadás

16.30 Néptáncegyüttesek műsora (közreműködnek: a somorjai Kis Csali, Nagy Csali, Csalló Néptáncegyüttes, Prvosienka, Csali Zenekar, Csalló Zenekar, Devín Zenekar, továbbá a Dayka Gábor Középiskola Néptáncegyüttese Ungvárból, Kincső Néptáncegyüttes Zselízről )

20.00 A Ferenczi György és a Rackajam zenekar koncertje

Idén, elkerülendő az előző évek parkolással kapcsolatos rossz tapasztalatait, egy folyamatosan ingázó kisvasút szállítja majd szombaton a közönséget a Pomléi út elejétől a park bejáratáig.

Somorja város nagyon sok szeretettel vár mindenkit a Pomlé Fesztiválra!

Copyright © 2021 Somorjai