Vegye saját kezébe az életét! Mikor és miért lehet felkeresni egy coachot?

Vegye saját kezébe az életét! Mikor és miért lehet felkeresni egy coachot?

Problémái vannak a kapcsolatai terén?  Nem érdekli a munkája? Egy helyben toporog és nem tud elmozdulni? Szeretne ezen változtatni, de nem sikerül? Akkor egy coachra van szüksége!

Az egyik dolog, amelyik a sikeres embereket megkülönbözteti a sikertelenektől, a cselekvés képessége. Néha azonban még a legtökéletesebbek is zsákutcába jutnak. Csak akkor jutnak ki  belőle, ha képesek beismerni, hogy segítségre van szükségük.

Daniellát párkapcsolati gondok gyötörték, amin szeretett volna változtatni. Tudomást szerzett a coachingról, elszánta magát és találkozót beszélt meg Marikával Somorján.

„Sok ember fél ilyen segítséget kérni, mivel szégyellik magukat. Az igazat megvallva személy szerint én sem hittem, hogy valamilyen technikák és módszerek alkalmazásával a dolgokat egészen más szemszögből lehet nézni. Marikát a párkapcsolati problémáim miatt kerestem fel.

Megtanított beszélgetni a kapcsolati problémákról és arra is, hogyan kell megoldani őket, hogyan kell a fontos dolgokat előnyben részesíteni, észrevenni azok szépségét, örülni, célt kitűzni, mosolyogni és boldognak lenni. Ma már kijelenthetem, hogy boldog, kiegyensúlyozott nő vagyok és úgy szeretem az életemet, ahogy van. Köszönet a beszélgetésekért és nagyon örülök, hogy ezt az utat választottam…”

one way

Mi jelent a coaching? Mit csinál egy coach?

Közülünk mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor nem tudja, hogyan tovább. A coachnak nincs receptje a problémákra. És ez benne a nagyszerű. Hiszen a legjobb megoldást csak ön ismeri. A probléma leggyakrabban az ön fejében, gondolataiban, meggyőződésében, nevelésében gyökerezik. És ennek a belső hangnak csak nehezen lehet ellentmondani. Mindehhez a barátok, család, kollégák, magazinok több ezer jótanácsa … De mit tegyen Ön?

A coach legerősebb eszköze nem a tanács, hanem a kérdés. A beszélgetés segít megoldásokat találni, amelyeket addig nem látott, vagy nem akart meglátni. Egyszeriben látja maga előtt az utat, képes konkrét lépéseket meghatározni olyasvalakivel, aki hisz Önben, elszántságában és maga mellett áll.

Fröhlich Mária, akkreditált coach szavaival élve:

„Coachként hiszek abban, hogy minden ember elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy elérje azt, amit valóban szeretne”.

Mgr. Mária Fröhlich, ACC

+421 907 150 496

coachingtimesk@gmail.com

Diskusia