Tám István havi 100 euróval fogja támogatni a Šamorínčan magyar változatát

Tám István havi 100 euróval fogja támogatni a Šamorínčan magyar változatát

Megszületett a Šamorínčan magyar változatának megmaradásáért megjelent felhívásunk első sikere.Tám István kedves olvasónk úgy döntött, hogy ameddig az oldalunk létezni fog, havi 100 euróval támogatni fogja a fordításokat. 🙂

“Azért döntöttem a Šamorínčan magyar verziójának támogatását, mert ez az egyetlen olyan helyi hírforrás, amely a somorjaiak mindennapi életéről informál minket. Az internetes újságok függetlenek, a politikusok nem diktálnak nekik, hogy miről írjanak. Ezen az oldalon napi szinten a minket érintő cikkekkel találkozom” – mondja Tám úr.

A kétnyelvűséggel Tám István megszeretné őrizni városunk jellegét.

“A magyar verziót azért is szeretném támogatni, mert kétnyelvű városban élünk. Azt akarom, hogy a Šamorínčant a született somorjaiak is saját anyanyelvükön olvashassák. Ennek köszönhetőleg a jövő generációja is megőrizheti identitását” folytatja István.

Nagyon szépen köszönjük ezt a támogatást! Ez egy nagy lépés az oldal kétnyelvűségének megmaradásáért.

Szponzori hozzájárulásnak köszönhetőleg tíz hónapig a Šamorínčan cikkjei magyar nyelvre le voltak fordítva.

Ezt a tevékenységet Jurányi “Jury” Róbert válalta magára és ameddig nem találunk megoldást, ingyen, bérmentesen folytatja szerkesztői és fordító munkáját.

A szponzori támogatásnak köszönhetőleg az év végéig havi 500 eurót kapott ezért a munkáért. Természetesen tudjuk, hogy ez az összeg nem elég az oldal teljes kétnyelvűségére, vagy egy hivatásos fordító bérére és különösképen nem egy kétnyelvű szerkesztő fizetésére, ennek ellenére a hírek többsége a hivatalos oldalunkon és a Facebook oldalunkon is rendszeresen le voltak fordítva. Ezenkívül Jury magára válalta a kétnyelvű szerkesztői munkát ill. saját kétnyelvű cikkekkel is gazdagította a Šamorínčan tartalmát.

A 100 euró átszámítva kb. már az alap információk egy hetes fordítására elegendő. Bízunk és hiszünk benne, hogy jó úton haladunk és megmarad legalább az előző állapot.

Hogyan érjük el, hogy hosszú távon működjön a kétnyelvű Šamorínčan?

“Mivel ezrek olvassák az oldalt, elég lenne, ha havonta, nem naponta, mondom havonta mindenki pl. egy kávéval kevesebbet fogyasztana el és ennek az árával, havonta 1 euróval támogatná közös ügyünket, hogy napi szinten anyanyelvünkön olvashassuk a friss híreket. Remélem lesznek követőim!” fejezi be első támogatónk, a somorjai Tám István.

Természetesen nem feledkeztünk meg azokról sem akik felajánlották, hogy egy-két cikket szívesen lefordítanának. Erről a lehetőségről is informálni fogjuk kedves olvasóinkat.

 

 

Diskusia