Ringató foglalkozás Somorján

Ringató foglalkozás Somorján

Négy hónappal ezelőtt indult Somorján a Cseperedő program keretén belül a Ringató foglalkozás Zacharov Erika, a Duna utcai óvoda igazgatónője vezetésével.  “Ez egy zenei nevelési módszer, kisgyermekeknek és szüleiknek szóló énekes-játékos foglalkozás formájában.

A foglalkozásokon a legfontosabb az élménynyújtás az egész család számára. Miközben énekelünk és játszunk, a legkisebb gyerekek ízlelgetik a magyar nyelv és a zenei anyanyelv szépségeit, találkoznak a magyar kultúrával. Az értékes zene a teljes személyiséget formálja. A hagyományos dalok, mondókák, ölbéli játékok a világra nyitnak ablakot, s a lélekbe jutva élni segítenek, sőt ha kell, gyógyítanak.“ – olvashatjuk Gróh Ilona alapító, a Ringató módszer kidolgozója nyilatkozatában.

A négy hónap  alatt, lelkes énekelni, mondókázni, játszani, összebújni, RINGATÓZNI vágyó  csapat kovácsolódott össze Somorján. Zacharov Erika szerint ez egy csodálatos lehetőség arra, hogy játékosan, életkoruknak megfelelően zenei, irodalmi anyaggal találkozzanak a gyermekek, szívják magukba a szépet és hasznosat – anyanyelvünk gyöngyszemeit. Annyi minden történik egyszerre –  a gyerek  könyvet lapoz, nézeget, képeket néz. Játszik a hangjával, mesél, énekel. Közös éneklésből, mesélésből születik meg önmaga szórakoztatása. Már a legkisebb korban megtanulja, hogy a könyvet használni lehet. Bizony, itt kezdődik az olvasóvá nevelés! Az érdeklődés felkeltése a művészetek iránt.

További erőt és örömöt kívánunk a közös olvasáshoz, énekléshez és zenéléshez!

logo_minor

Fotógaléria

 

Diskusia